Hoe luidde de bijnaam van Jean-Marie Pfaff tijdens het, voor België, erg succesvolle WK 1986 in Mexico?
El Sympatico

Waar vonden de dramatische Spelen van '72 plaats?
München

Welke voormalige 'Leeuw van Vlaanderen' bekende onlangs dopinggebruik, terwijl hij het eerder steeds had over Wespen en Gesneden broden?
Johan Museeuw

Geef de namen van de vier grootste tennistoernooien, de grand slams genaamd.
Us Open, Australian Open, Wimbledon, Roland Garros

Onze landgenoot Benny Vansteenlant werd in 2006 al voor de zoveelste keer wereldkampioen. Eigenlijk is hij al jaren outstanding in zijn sport. De laatste jaren krijgt hij wel toenemende concurrentie van zijn broer Joeri. In welke discipline?
Duatlon

Basketbal: De Antwerpse trots RB Antwerpen gaat gewoonlijk door het leven onder haar bijnaam, hoe luidt die?
The Antwerp Giants

Welke Mean Motherfucker beet er ooit een stuk uit het oor van bokser Evander Holyfield tijdens een titelgevecht?
Mike Tyson

Welke LA Lakers-superster (basketbal) die populair is bij de vrouwen werd beschuldigd en veroordeeld wegens drugshandel en verkrachting?
Kobe Bryant

Adi en Rudolf Dassler hadden samen een bedrijf van sportschoenen. Rudolf stichtte na een ruzie met zijn broer (het zou over een vrouw gegaan hebben) het bedrijf Puma met het lenige dier als merkteken. Hoe noemde Adi vanaf dan zijn firma?
Adidas

Tegen welke ploeg speelde Juventus toen het Heizeldrama zich voltrok?
Liverpool

Van welke wielrenner is volgende bijnaam: de kannibaal?
Eddy Merckx

Van welke wielrenner is volgende bijnaam: elefantino?
Marco Pantani

Van welke wielrenner is volgende bijnaam: de adelaar van Toledo?
Frederico Bahamontes

Bij welke wintersport probeert de skip de steen zo dicht mogelijk bij de dolly te schuiven, terwijl zijn teamgenoten de richting en snelheid van de steen met borstels proberen te beïnvloeden?
Curling

Hij werd als enige zwemmer viermaal gekozen tot World Swimmer of the Year. Hij heeft in totaal vijf gouden Olympische medailles en elf wereldtitels lange baan gewonnen. Zijn bijnaam is Thorpedo. Wie zoeken we hier?
Ian Thorpe

De sport die het schatrijk maakte, heeft hij zelf nooit beoefend, alhoewel hij in 1958 ingeschreven was voor 2 reeksen. Hoe heet de man die als de paus van de Formule 1 beschouwd wordt?
Ecclestone

Armstrong won in 2005 voor de zevende keer de tour. Basso werd tweede en Ullrich derde. Wie won de laatste rit op de Champs Elysees?
(Alexander) Vinokoerov

Het Europees Kampioenschap Veldlopen werd tot nu toe 12 keer georganiseerd. Wie werd vorig jaar voor de 6de maar Europees kampioen?
(Sergiy) Lebid (Oekraïener)

In het Nederlandse Friesland hebben ze een vreemde manier om beken over te steken. Ze hebben er zelfs een sport van gemaakt. Hoe heet deze sport?
Fierljeppen

Wie is de hoofdtrainer van de succesvolle Belgische volleybalploeg van Roeselare (mannen)?
 (Dominique) Baeyens