Welke Italiaanse kaas wordt van buffelkoeienmelk gemaakt?
Echte mozzarella - al wordt nu ook vaak gewone melk gebruikt.

Wat is nasi goreng?
Gebakken rijst op zijn Indonesisch.

"Zet de pot op het vuur" is een van de vele voorkomende zinnetjes uit het kookboek der kookboeken. Dit kookboek werd uitgegeven door de Katholieke Vorming van Landelijke Vrouwen of de KVLV. Maar wat is de titel van dit kookboek dat iedere huisvrouw of huisman heeft?
Ons Kookboek

Op een broodzak staat altijd een letter P, waarvoor staat die P?
Pieces

Het is een witte wijn uit de zuidelijke streek van Graves in Frankrijk. Hij wordt gemaakt van druiven die aangetast zijn door een 'nobele' schimmel veroorzaakt door vochtige omstandigheden. Hierdoor verkleuren de druiven, verschrompelt hun schil en worden suiker, zuurte en glycerol geconcentreerd. Eén van zijn bekendste wijnen is de "Chateau d'Yqyuem". Over welke wijnsoort hebben we het hier?
Sauternes

In het hoofdingrediënt van Falafal, een vegetarisch Noord-Afrikaans gerecht, zit een dierennaam verborgen? Welk ingrediënt bedoelen we?
Kikkererwten

Welke zwam is op tafel een delicatesse; ze is zwart, bruin of wit en wordt opgespoord door varkens?
Truffel

Het eiergerecht dat we zoeken komt voor op de meeste kleine kaarten van onze tavernes. Het bestaat meestal uit 2 sneden brood , enkele spiegeleieren, en ham en/of kaas. Buitenwippers werken dit met plezier naar binnen.
Uitsmijter

Wie geld heeft kan het zich permitteren: kaviaar. Van welke vis zijn dit de eitjes?
Steur

Van de brouwerij van Westmalle kennen we de trappist en de tripel. Er is echter ook een derde soort bier dat zij in zeer beperkte mate produceren en vooral voor interne consumptie gebrouwen wordt. Wat is de naam van deze trappist?
Extra

Pel de uien en snijd ze in reepjes. Smelt de boter in een kookpan en voeg de uien, de azijn en de suiker toe. Doe het deksel op de pan en laat een half uurtje stoven en roer af en toe de massa. Giet er vervolgens de grenadine, het bosbessensap en de wijn bij. Roer goed en laat zachtjes zonder deksel verder sudderen, tot de brei de gewenste dikte heeft. Deze brei is uitstekend bij een aantal vleesgerechten en wildschotels. Wat is de naam van deze brei?
Uienconfituur

In de jaren 80 was het zowat de nationale drank van Cuba. De ingrediënten van deze cocktail zijn witte rum, spuitwater, rietsuiker, limoen, munt en ijs. Over welke cocktail hebben we het hier?
Mojito

Van welke wortel is witloof of Brussels lof afkomstig?
Cichorei

Voor wat staan de letters VSOP bij Cognac?
Very superior old pale (minimaal 4 jaar rijping)

Welke vurige saus op basis van azijn, zout en Spaanse pepers is al meer dan een eeuw een geregistreerd handelsmerk van de familie Mcilhenny?
Tabasco

Waarvan wordt tofu gemaakt?
Sojabonen

Uit welke cactussoort wordt tequila gemaakt?
Agave

Van wat wordt marsepein gemaakt?
Amandelen

Uit welk land komt het pitabroodje oorspronkelijk?
Griekenland

Hoe heet de Deense schimmelkaas?
Danish Blue